Bli med på laget!

SkillRace er i vekst og ønsker flere flinke medarbeidere. Send oss en melding om du har generelle spørsmål til ansettelser.

Karriere

Send oss en melding

Vennligst fyll inn feltene under, så kontakter vi deg så snart som mulig

Viking FK

Om Viking FK

Det arbeides godt i Viking med et fremoverlent team med utviklingen i fokus for både til spillerne, trenerne og samarbeidsklubber. I akademiet er det 3 lag med G15, G16 og junior. Viking har også A-lag i Eliteserien, en stor breddeavdeling i alle aldersklasser, en egen kvinnesatsing samt et tett samarbeid med samarbeidsklubber gjennom “fotballløftet” hvor det også er akademilag i flere årsklasser gjennom Rygerkonseptet.

Les mer om Viking FK på hjemmesiden.

Fortid og fremtid.

Viking for alltid, drømmen leve, det ska bli ein blåe dag!

Tett kundedialog

Det er viktig med løpende kundedialog, og i det siste kundemøtet hos Viking i år ble det gjennomført workshops med nøkkelbrukere i rollene spiller, trener, fysisk trener, trenerutvikler og utviklingsleder.

Fokus var å få tilbakemeldinger direkte fra brukerne i deres mest brukte funksjoner i hverdagen. I tillegg ble det kartlagt hva som skal til for å ta i bruk en enda større del av mulighetene i SkillRace. Viking har et mål om å redusere antall systemer i bruk i utviklingsprosessen. Nå når hovedfunksjonene i SkillRace er på plass er utviklingsfokus en smart meldingssentral som Viking har etterspurt, flere dashboards samt grensesnitt mot spesial-løsninger som videoanalyse, BI dataanalyse og GPS-data.

Workshop med utviklingsleder og trenerutvikler i Viking FK.

Viking har vært med på reisen fra starten hos SkillRace, og det har gitt oss muligheten til å komme med våre innspill underveis. Vi har mange aktive trenere som bruker SkillRace i treningshverdagen og spillerutviklingen, og spillere som benytter SkillRace-appen.

Utviklingsleder Mats Ullereng

Slik bruker Viking FK Skillrace i dag

Ved sesongskifte er det årlig en rask justering i lagenes spillere og trenere. Historikken fra tidligere sesonger følger spillerne med bla. målstatistikk, kompetansekrav i rolle, utviklingsmål, kampplattformer osv. 

I hverdagen er det stor aktivitet i øktplanleggeren inkludert den integrerte taktikktavla hos mange trenere. Her legger trenerne inn med stor grad av frihet inn innholdet i hver økt så lenge det er i tråd med periodeplanene hos Viking. Trenerne henter inspirasjon fra andre treneres øvelser, tilgjengelige videoklipp, lenker mm.  

Økten blir tilgjengelig i SkillRace-appen slik at spillerne kan se på økt-innholdet for å forberede seg best mulig.

Jeg ser på øktens innhold i SkillRace-appen for å møte forberedt på treningene. Egenvurderingen av økta gjør jeg som oftest på toget hjem. Det er nyttig å evaluere sin egen innsats for å få til en enda bedre trening neste gang.

Akademispiller G15 Viking FK
Viking spillere G15 i SkillRace-appen etter treningsøkt

I sesong er det stor aktivitet i kamp- og treningsstatistikk for å få oversikt over hver enkelt lags og spiller sin hverdag. En god bonus er at rapporter i forbindelse med akademiklassifiseringen da er lett tilgjengelig siden SkillRace har skreddersydde rapporter for dette.

Illustrasjonsfoto fra trening hos Viking FK akademilag

Hvert halvår er det to større kartlegginger som både trenere og spillere fyller ut for å få 360-graders evaluering som brukes under spiller- og trenersamtalene for videre utvikling. Kartleggingene er innen “kompetanse i rolle” og “mentalitet”. Tema og spørsmål kalles “Viking Id” hvor noe innhold er hentet fra Norsk Toppfotball sine tilgjengelige tester i SkillRace kalt “Geirs 11er”. Den mentale testen i SkillRace er oppkalt etter Geir Jordet i Norsk Toppfotball. Geir har forsket og utarbeidet et spørreskjema innen 11 mentalitetsområder som er viktig for å lykkes som toppspiller.

Om det regionale samarbeidet i Rygerkonseptet

Ryger G12, G13 og G14 er lag som drives av Viking-akademiet, og fungerer tilnærmet som sonelag for regionen. Ryger er samarbeid med NFF Rogaland og våre samarbeidsklubber. Rygerlagene er en egen merkevare og spiller ikke i Vikingtøy, men i eget Rygertøy.

Her kan dere lese mer om Rygerkonseptet