Bli med på laget!

SkillRace er i vekst og ønsker flere flinke medarbeidere. Send oss en melding om du har generelle spørsmål til ansettelser.

Karriere

Send oss en melding

Vennligst fyll inn feltene under, så kontakter vi deg så snart som mulig

Bli kjent med Frode

Frode Samuelsen

Frode Samuelsen er grûnderen bak SkillRace. Med sin lange erfaring fra både fotball og IT-utvikling, har Frode gode forutsetninger for å lede an i arbeidet med å utvikle en innovativ og helhetlig digital plattform for spiller- og trenerutviklingen.

Før Frode etablerte SkillRace i 2007 (da kalt KX Products AS) var han ansatt i Haugaland kraft, ABB og Equinor. I 2017 fisjonerte Skillrace AS ut Spoortz-konseptet som ble markedsledende innen klubb-administrasjon med over 700 idrettsklubber som kunder. Frode er utdannet Sivilingeniør Elektro/Data fra NTNU og har en IT-rettet Master of Business Administration fra University of California, Irvine.

Frode om sitt forhold til den norske fotballen og spillerutvikling
Som barn og ungdom hadde jeg fotball «på skiva» hver eneste dag. Jeg var så heldig å være del av Haugars gyldne årgang som blant annet vant Norway Cup i JR-klassen i 1987 og tok sølv i NM samme år. Etter hvert ble det mer studier enn fotball og det var først da barna kom i fotballalder at interessen for fotball kom tilbake. På denne tiden hadde jeg bygget opp solid erfaring fra IT-bransjen, der programvareutvikling, informasjonsportaler, prosjektledelse og analyse av arbeidsprosesser var sentrale områder.

De senere årene, i takt med utviklingen av vår produktportefølje, har jeg tilegnet meg mye kunnskap knyttet til spillerutvikling. De siste 15 årene har jeg hatt gleden av å samarbeide med ressurspersoner fra topp- og breddeklubber, samt våre fremste ressurser på området gjennom vårt samarbeid med blant annet Norsk Toppfotball og NTF Sport, i arbeidet med å digitalisere og innovere utviklingsprosessene.

Jeg har også vært privilegert, som far og trener/spillerutvikler, ved å følge min sønn i den hjemlige utviklingshverdagen, inkludert diverse besøk og lengre opphold hos noen av verdens største fotballakademier. I samme periode var jeg også styreleder og initiativtaker til diverse spillerutviklingstiltak i den store breddeklubben Djerv 1919. Sammen med min yrkesbakgrunn, mener jeg at dette har gitt meg et nyttig perspektiv på hvordan spiller- og trenerutvikling drives i dag, både her på «hjemmebane» og internasjonalt, og hvordan prosessene og verktøyet kan videreutvikles.

Grûnders Filosofi og Visjon
Fotball som spill kan fremstå som «enkelt», men som øvelse er fotballen kompleks og krevende. Fotball er en teknisk disiplin som setter krav til hele utøverens ferdighetsregister. Spillet foregår i relasjoner med andre og det er alltid et motstanderlag som jobber for å bryte deg ned. Matematikken forteller oss at et spill som sjakk, med sitt begrensede 64×64 rutenett og brikker med klart definerte bevegelseslover har flere kombinasjonsmuligheter enn det finnes atomer i universet. Hva da med fotball….? Og hva forteller dette oss?

  • Mange sammenhenger som skal forvaltes
  • Mye kunnskap kan trekkes ut fra analyse av spillet
  • Det kreves et stort, detaljert og rikt begrepsapparat for å beskrive og kommunisere hva som foregår

Det kreves rett og slett gode prosesser og mye hardt arbeid for å bli en god spiller eller trener! For å fremskaffe nok «drivstoff», kreves det en kontinuerlig tilførsel av INSPIRASJON. Et velfungerende digitalt økosystem kan bidra med mye av denne inspirasjonen.

Vi lever etter filosofien om at kunnskap skal forvaltes og formidles i en helhet, være transparent og formidles/absorberes på en måte som oppleves som både morsom og inspirerende. På denne måten øker også sannsynligheten for at individet selv tar styringen over egen utvikling, en forutsetning for at det trenes med riktig belastning, på de riktige tingene og på riktig måte.

SkillRace skal være en plattform for ALLE, uansett alder og utgangspunkt. Vi skal skape et klima som inspirerer til nysgjerrighet, kunnskapstørst og ambisjoner i et fellesskap og med et verktøy som bidrar til plan, struktur og funksjoner for å dekke de daglige behovene.

Frode Samuelsen

Vi ansetter!

SkillRace er i vekst og ønsker flere flinke medarbeidere