Abonner på bloggen

Få siste nytt via epost
Beste praksis

Send oss en melding

Vennligst fyll inn feltene under, så kontakter vi deg så snart som mulig

Steinkjer idrettsgymnas

Om Steinkjer idrettsgymnas

Steinkjer videregående skole er en kombinert skole med både studieforberedende og yrkesfaglig utdanningsprogram. Skolen har rundt 900 elever og 200 ansatte. Den tidligere Rosenborg-keeperen Ivar Selnæs er lærer på Steinkjer VGS der han er ansvarlig for fotballinja. Han har bred erfaring og kompetanse for utvikling av fotballferdigheter, og har utvilsomt mye å bidra med. Ivar Selnæs har en lang og innholdsrik bakgrunn innen fotball. Han har Master i Idrett, med vektlegging på fysisk trening fotball samt UeFA-Lisens. Som spiller har han spilt på alle nivåer fra eliteserien til 4. divisjon i perioden 1977 til 1997. Etter spillerkarriere har han jobbet både som trener på dame- og herresiden fra G19 til A-lag opp til Obosligaen, og med idrettsfaget fotball på Malvik VGS, Rælingen VGS, Wang Toppidrett og Steinkjer VGS siden 1994.

Hvordan Steinkjer idrettsgymnas benytter SkillRace

Fotballinjen har i flere år benyttet SkillRace, og synes SkillRace er et glimrende verktøy for de som de som går på idrettsfag. SkillRace gir en totaloversikt over all trening på skole og i klubb, samt er verdifullt til bruk i Treningslærefaget for elevene. Noen stikkord i hva SkillRace gir:

  • Spillerne er forberedt på hva som skal skje på trening
  • Enkelt loggsystem for hvem som melder forfall
  • Gir en oversikt med tanke på totalbelastning, og at man trener riktig
  • Enkelt med tilbakemelding til spillere etter trening og kamp – også ved hjelp av video
  • Enkelt med målsetting for korte og lange perioder
  • Kan hente ut statistikker på alt, hva har man trent på, hvor mye, kampstatistikker osv.

SkillRace er viktig som plattform for planlegging, gjennomføring og evaluering av trening og kamp. Både for spillere og trenere, i klubb og på skole.

Ivar Selnæs, leder fotballinjen Steinkjer idrettsgymnas