Bli med på laget!

SkillRace er i vekst og ønsker flere flinke medarbeidere. Send oss en melding om du har generelle spørsmål til ansettelser.
Karriere

Send oss en melding

Vennligst fyll inn feltene under, så kontakter vi deg så snart som mulig

Spjelkavik IL fotball

Om Spjelkavik IL fotball

Klubben holder til i Ålesund, og Spjelkavik IL Fotball har fostret mange solide fotballspillere opp gjennom tidene både på dame- og herresiden. Høsten 2022 startet de «Tretek fotballakademi» som tilrettelegges for ivrige fotballspillere. Klubben har ca. 500 fotballspillere fordelt på 62 dame- og herrelag. Les mer på hjemmesiden til klubben.

Hvordan Spjelkavik fotball bruker SkillRace

Spjelkavik fotball er ny kunde, og er i gang med sesongplanleggingen i SkillRace for fotballsesongen 2023. Det er gjort et godt stykke arbeid med ny sportsplan og periodeplaner pr årskull hvor målet er oppsummert i bildet her:

Utdrag fra sportsplanen i PDF-format

Spjelkavik har valgt å starte med å operasjonalisere klubbens sportsplan via Skillrace. Dette skal gjøres i flere steg hvor det kort oppsummert første delmål er at klubbens foreldretrenere skal få ukas økter for laget «i hånden» på vei fra jobb til treningen.

Klubbens foreldretrenere skal få ukas økter for laget «i hånden» på vei fra jobb

Preben Austnes Lorgen, sportssjef Spjelkavik IL fotball
Øktens innhold inkl. øvelsene med videoklipp, forberedelser, hensikt, utstyr osv. (Illustrasjonsbilde)

Det planlegges gjennomgang av sesongens forslag til øktinnhold i møte med trenerne slik at man får god dialog om treningsinnholdet. Etter å ha testet hvor lett det er å lage regelmessighet inkludert øktinnhold basert på periodeplanen, har vi tenkt at dette skal gjøres «live» direkte i møtet!

Om vi i etterkant ønsker å justere på en økt, er den umiddelbart oppdatert i appen for trenerne. I tillegg til trenerne, vil spillerne vil også kunne se øktens øvelser, se inspirerende videoklipp av «verdens beste» i kampklipp hvor det som det skal trenes på gjøres i praksis. Spillerne har også mulighet til å utforske & lære mer i andre relevante klipp da treningene er tagget med «pensum» for sitt årskull.

Det som trenerne ikke ser er det som ligger på baksiden med klubbens spillmodell og periodeplaner fra sportsplanen som sikrer at treningsøktene er tilpasset årskullets ferdighetsnivå og klubbens «pensum». Ved at planverket tar utgangspunkt i tilgjengelig kvalitetsinnhold i SkillRace sitt øko-system er det raskt å eksempelvis kopiere periodeplan og økter tilgjengelig, og heller bare justere disse slik at de tilpasses slik vi ønsker dem.

Aktuelle neste steg

SkillRace er et verktøy med mange muligheter, og klubben har allerede tanker om hva som kan være aktuelle neste steg når appen inkludert trening med kvalitetsinnhold er tatt i bruk av lagene. Aktuelle neste steg vil eksempelvis være:

  • Filme spillere fra egen klubb for å bygge klubbens eget øvelsesbibliotek
  • Forslag til gode egentreningsøkter som enkelt kan hentes inn i appen
  • Utviklingskontrakter for spillere som ønsker dette for inspirasjon og utvikling
  • Aktivitetsevaluering og monitorering der det er aktuelt
  • Høydepunktsfilming & analyse for kamper og treninger
  • Trenerutviklingsverktøyet i bruk for oppfølging av klubbens trenere
Preben og Thomas godt i gang med periodeplaner i SkillRace

Vi vil ha tett dialog med SkillRace slik at de får enda bedre innsikt i hvilke behov vi som breddeklubb har for å gjøre verktøyet enda bedre.

Moduler i Skillrace planlagt for bruk hos Spjelkavik fotball

Nedenfor kan du lese mer om modulene som Spjelkavik fotball starter med